Stappenplan bloemenhart maken

Stappenplan bloemenhart maken

“Knutsel je eigen bloemenhart, MOOI voor MAMA”


Stap 1

Zorg dat je alles in huis hebt. Wij hebben gebruikt: hart, bloemenvaasjes, snoeischaar met draadbek, scherp mes, snijbloemenvoeding en bloemen. Bloemen: Gelderse roos, sierui, Clematis, roos, gipskruid en waxflower (chamelaucium). 

 

 

 

 

 

 

 

Stap 2

Bevestig de glazen vaasjes mooi verdeeld over het hart. Wij hebben ze alleen langs de rand van het hart bevestigd, zodat de takkenstructuur ook mooi tot zijn recht komt. Als je het hart straks wilt ophangen, bevestig de vaasjes dan zoals wij.

 

 

 

 

 

 

 

 

Stap 3

Vul de glazen vaasjes alvast met water, dat gaat nu makkelijker dan met de bloemen er al in. 

TIP: Meng in een gieter met lauw water wat snijbloemenvoeding en een klein drupje chloor. Zo blijven je bloemen het langst vers!

 

 

 

 

 

 

 

Stap 4

Snijd alle bloemen schuin af met een scherp mes. Verwijder ook het blad onderaan de steel. Als er blad in het water hangt, gaat dit rotten en verkort dit de levensduur van je bloemen. 

 

 

 

 

 

 

 

 

Stap 5

Verdeel de meest opvallende bloemen zoals Gelderse roos en Clematis als eerste gelijkmatig over het hart. Vul de rest op met gipskruid, waxflower en roos. Vul regelmatig water bij en verwijder uitgebloeidebloemen,hierdoor geniet je nog langer van je bloemen.