Organiseer een tuinfeest

Organiseer een tuinfeest

Voorlopig nog niet op vakantie? Organiseer dan op een mooie, zomerse zaterdag of zondag een gezellig tuinfeest. Nodig vrienden, familie of buren uit en pak flink uit met vrolijke decoraties voor tuin en terras en lekkernijen van de barbecue of de buffettafel. Ga samen aan de slag en je bent er in een mum van tijd klaar voor. Begin met een bezoek aan ons tuincentrum in Doetinchem, dan heb je meteen de belangrijkste benodigdheden in huis, pardon… tuin.

11 Tips voor een geslaagd tuinfeest

  1. Vul emmers of een kruiwagen met ijswater en ijsklontjes en leg daar de flessen en flesjes (fris)drank in te koelen. Knoop met een touw of koord een flessenopener aan het hengsel van de emmer of aan een greep van de kruiwagen, zodat iedereen zichzelf kan bedienen en niet steeds naar de opener hoeft te zoeken.
  2. Vul karaffen met ijsthee, sangria of water met ijsklontjes, citroenschijfjes en verse munt en zet deze op verschillende (klap)tafels met glazen of plastic bekers erbij, dan kan iedereen zichzelf naar behoefte inschenken.
  3. Vul lege glazen potjes of waxinelichthouders met kaarsjes en zet deze op de tafel(s) of hang ze met ijzerdraad in de pergola of boom.
  4. Zet schone, kleurige tuin- of kamerplantenpotten op de tafel(s) en vul die met bestek en vrolijk gekleurde servetten.
  5. Vul emmers, karaffen of stevige vazen met bloemen en groen uit eigen tuin of vul een minivijver of teil met water en laat er bloemen en drijfkaarsjes in drijven.
  6. Steek de barbecue, een vuurkorf en/of tuinfakkels aan. Leg er een zak marshmellows met barbecuespiesen bij en laat de kinderen deze boven het vuur roosteren.
  7. Houd muggen op afstand met citroenkaarsen en/of citroengeraniums.
  8. Hang een hangmat op of zet een hangstoel neer, zodat je gasten lekker kunnen luieren.  
  9. Leg plaids op de tuinbank of in de tuinstoelen voor als het later op de avond frisjes wordt.
  10. Om oververhitting van je gasten te voorkomen kun je een decoratief schaduwdoek ophangen of parasols neerzetten.
  11. Maak tuin en terras extra feestelijk met een kleurig buitenkleed, grappige tuinposter, lampionnen of vlaggetjes.

Veel plezier!