Zomerbollen

Na de vorstperiode is het voorjaar hét startschot om jouw zomerbollen te planten! Zomerbollen worden geplant in het voorjaar om de zomer te zien van prachtige kleuren. Welke. zomerbollen kies jij dit jaar? Bekijk hieronder onze top 10!

Top 10 zomerbollen

  1. Begonia: Begonia's zijn veelzijdige zomerbollen die zowel in de tuin als in containers kunnen worden geplant. Deze bollen zijn er in vele kleuren en maten, en hun opvallende bloemen zorgen voor een geweldig kleurenspektakel. Plant ze in de schaduw of halfschaduw voor de beste resultaten.
  2. Lelie: De lelie is een elegante en klassieke zomerbol die vaak wordt gebruikt als snijbloem vanwege zijn lange stelen en heerlijke geur. Deze bollen zijn er in vele kleuren en maten en kunnen worden geplant in de volle zon of halfschaduw.
  3. Calla: De Calla is een elegante en verfijnde zomerbol die vaak wordt gebruikt in bruidsboeketten vanwege zijn unieke vorm en elegante uitstraling. Plant ze in de volle zon of halfschaduw en geniet van hun opvallende bloemen.
  4. Gladiool: De gladiool is een opvallende zomerbol met spikes van prachtige bloemen in vele kleuren. Deze bollen zijn gemakkelijk te planten en te verzorgen en doen het goed in de volle zon. Gebruik ze in borders of als snijbloem voor een kleurrijke toevoeging aan uw tuin.
  5. Ranonkel: De ranonkel is een prachtige zomerbol met weelderige, dubbele bloemen in vele kleuren. Deze bollen zijn perfect voor het toevoegen van kleur aan uw borders en bloembedden. Plant ze in de volle zon of halfschaduw voor de beste resultaten.
  6. Scadoxus: De scadoxus is een bijzondere zomerbol met exotische bloemen in een levendige oranje rode kleur. Deze bloemen verschijnen in de late lente en blijven bloeien tot in de vroege zomer. Ze zijn perfect voor het toevoegen van een kleuraccent aan je tuin of als snijbloem voor in huis.
  7. Lupine: De lupine is een prachtige zomerbol die bekend staat om haar lange, kleurrijke bloemtrossen in tinten van blauw, roze, geel en wit. Ze zijn niet alleen mooi om naar te kijken, maar trekken ook vlinders en bijen aan, wat bijdraagt aan een gezonde ecologische tuin.
  8. Zonnebloem: De zonnebloem is een iconische zomerbol die bekend staat om haar grote, felgekleurde bloemen en de opvallende hoogte. Ze zijn gemakkelijk te kweken en gedijen goed in de volle zon. Plant ze in de buurt van een hek of muur waar ze kunnen opklimmen en groeien tot indrukwekkende hoogten.
  9. Freesia: De freesia is een heerlijk geurende zomerbol die zorgt voor een uitbarsting van kleur in je tuin. De bloemen hebben een kenmerkende trompetvorm en zijn verkrijgbaar in allerlei tinten, van zachtroze tot felgeel en dieppaars. Plant ze in de buurt van een raam of patio waar je kunt genieten van hun zoete geur.
  10. Anemoon: De anemoon is een charmante zomerbol die zorgt voor een vrolijke noot in je tuin. De bloemen hebben delicate blaadjes in zachte pasteltinten, en bloeien in de vroege zomer. Plant ze in de buurt van een terras of wandelpad waar je er volop van kunt genieten.

Bekijk meer productgroepen in de categorie Bloembollen en zaden