Bloembollen en zaden

Wanneer u in ons tuincentrum bent, zult u ervaren dat we een uitgebreid assortiment bloembollen en zaden hebben. Door langs te komen in Doetinchem kunt u profiteren van prachtige aanbiedingen. Daarnaast staan we altijd voor uw vragen klaar en geven we u graag persoonlijk advies. Bij Tuincentrum Vriezen, nabij Doesburg, Wehl en 's Heerenberg, vindt u een groot assortiment, met voor ieder wat wils:

Bloembollen zijn onder te verdelen in voorjaarsbollen en zomerbollen. Maar wanneer kun je het beste de bloembollen planten? De voorjaarsbollen worden geplant in oktober / november en de zomerbollen in april / mei, na de vorstperiode. Bloembollen voelen zich overal thuis en zijn tevreden met elke plekje in de tuin of in een bak. Een van de bekendste voorjaarsbollen zijn Narcissen. Deze vermeerderen zichzelf en kunnen in de grond blijven, zodat ze volgend jaar weer een in grotere getalen terug kunnen komen. Tulpen en hyacinten zijn maar eenjarig. Wel zijn er zogenaamde verwilderingspakketten, dat zijn botanische soorten die zichzelf vermeerderen zoals blauwe druifjes, narcissen tête-a-tête en minitulpjes.
De zomerbollen, anemonen, dahlia's, gladiolen zijn ook éénjarig, de bollen kunnen droog bewaard worden voor het volgende seizoen.

Bloembollen planten in Doetinchem

Bloembollen voelen zich overal thuis en zijn tevreden met elk plekje in de tuin, zoals in borders, rotstuinen, bloembedden, bloembakken of bloempotten. Tuinplanten die zichzelf kunnen vermeerderen en het meerdere jaren doen, kunnen het besten tussen bomen en heesters geplant worden, zodat ze genoeg plek hebben. Eenjarige bloembollen kunt u het beste in groepjes tussen vaste planten in de grond stoppen. 

Ook kunnen bloembollen in verschillende soorten grond geplant worden. Belangrijk is dat de grond waterdoorlatend is. Mocht de grond te zwaar zijn en u wilt de grond wat luchtiger maken, kunt u daarvoor turfmolm of zand gemend met wat compost uitstrooien. We krijgen regelmatig de vraag: Hoe diep de bloembollen te planten?  Belangrijk daarbij is om erop te letten dat bollen niet te diep geplant worden. Als vuistregel kunt u voor de diepte van het gat drie keer de dikte van de bol gebruiken.

Voor een persoonlijk advies over onze bloembollen, de tijd van het jaar om ze te planten, de beste plek en welke soort het meest geschikt is voor uw tuin, kunnen onze experts u adviseren in ons tuincentrum in Doetinchem. Wij staan voor u klaar en kijken er naar uit u te begroeten!

Bloembollen en zaden kopen Tuincentrum Vriezen in Doetinchem

Bloembollen en zaden kopen in de buurt van Doesburg

Wanneer kun je het beste bloembollen en zaden kopen? U kunt voorjaarsbollen in het najaar kopen en ze zelf planten, zodat u in de vroege lente kunt genieten van de uitgekomen Narcissen en blauwe druifjes. Het is ook mogelijk om in het vroege voorjaar naar Tuincentrum Vriezen in Doetinchem te komen waar wij al bollen op pot verkopen.

Naast het planten van bloembollen is het mogelijk om bloemzaden te planten. Voor een prachtig bloemperk met mooie kleuren en heerlijke geuren direct dit voorjaar tot in de herfst zijn éénjarige bloemzaden geschikt. Tweejarige bloemzaden doen er iets langer over, omdat ze in het eerste jaar wortels, een stengel en bladeren vormen en pas in het tweede jaar bloeien. Meerjarige bloemzaden zijn voor bloemen die jaren lang op dezelfde plek blijven staan. Het kan zijn dat zij in het eerste jaar al tot bloei komen, anders vanaf het tweede jaar.

Voor het planten van groente of kruiden in een moestuin kunnen ook zaden gebruikt worden. Daarbij is het belangrijk erop te letten dat de zaadjes in de juiste grond gezaaid worden, en dat de grond niet te nat maar ook niet te droog is. Ook is het belangrijk schimmels en andere ziektes weg te houden. De meeste kruiden kunnen meerdere jaren geoogst worden.

Als u zich afvraagt, waar kan ik bloembollen kopen? Dan bent u bij ons tuincentrum in Doetichem, nabij Ulft, Varsseveld en Terborg, aan het juiste adres. Wij hebben een ruim assortiment zaden zowel voor de siertuin (snijbloemen en perkplanten) als voor de groente- en kruidentuin, diverse soorten graszaad en weidebloemmengsels (een mix van klaprozen, korenbloemen en margrieten) die uw voortuin een fleurige aanblik en iets heerlijks te eten geven. Tevens hebben we verschillende soorten vogelvoer om de gezelligheid in uw tuin naar binnen te halen. Aan u de keuze!

Bloembollen en zaden bij Tuincentrum Vriezen in Doetinchem

Wilt u langskomen bij Tuincentrum Vriezen in Doetinchem? Wij zijn er voor u van dinsdag tot en met zaterdag. De exacte openingstijden, ook op koopzondagen, vindt u op onze contactenpagina. Het tuincentrum is goed te bereiken vanuit onder andere Doesburg, Wehl, 's Heerenberg, Ulft en Zelhem. Heeft u vooraf vragen, aarzel dan niet contact met ons op te nemen. Wij begroeten u graag binnenkort bij Tuincentrum Vriezen in Doetinchem.