Bloembollen en zaden

Bloembollen zijn onder te verdelen in voorjaarsbollen en zomerbollen. De voorjaarsbollen worden geplant in oktober / november en de zomerbollen in april / mei, na de vorstperiode. Bloembollen voelen zich overal thuis en zijn tevreden met elke plekje in de tuin of in een bak. Een van de bekendste voorjaarsbollen zijn Narcissen. Deze vermeerderen zichzelf en kunnen in de grond blijven, zodat ze volgend jaar weer een in grotere getalen terug kunnen komen. Tulpen en hyacinten zijn maar eenjarig. Wel zijn er zogenaamde verwilderingspakketten, dat zijn botanische soorten die zichzelf vermeerderen zoals blauwe druifjes, narcissen tête-a-tête en minitulpjes.
De zomerbollen, anemonen, dahlia's, gladiolen zijn ook éénjarig, de bollen kunnen droog bewaard worden voor het volgende seizoen.

Bloembollen en zaden kopen in de buurt

U kunt voorjaarsbollen in het najaar kopen en ze zelf planten, zodat u in de vroege lente kunt genieten van de uitgekomen Narcissen en blauwe druifjes. Het is ook mogelijk om in het vroege voorjaar naar Tuincentrum Vriezen in Doetinchem te komen waar wij al bollen op pot verkopen.

Naast het planten van bloembollen is het mogelijk om bloemzaden te planten. Voor een prachtig bloemperk met mooie kleuren en heerlijke geuren direct dit voorjaar tot in de herfst zijn éénjarige bloemzaden geschikt. Tweejarige bloemzaden doen er iets langer over, omdat ze in het eerste jaar wortels, een stengel en bladeren vormen en pas in het tweede jaar bloeien. Meerjarige bloemzaden zijn voor bloemen die jaren lang op dezelfde plek blijven staan. Het kan zijn dat zij in het eerste jaar al tot bloei komen, anders vanaf het tweede jaar.

Voor het planten van groente of kruiden in een moestuin kunnen ook zaden gebruikt worden. Daarbij is het belangrijk erop te letten dat de zaadjes in de juiste grond gezaaid worden, en dat de grond niet te nat maar ook niet te droog is. Ook is het belangrijk schimmels en andere ziektes weg te houden. De meeste kruiden kunnen meerdere jaren geoogst worden.

In ons tuincentrum nabij Doesburg en Wehl hebben wij een ruim assortiment zaden zowel voor de siertuin (snijbloemen en perkplanten) als voor de groente- en kruidentuin, diverse soorten graszaad en weidebloemmengsels (een mix van klaprozen, korenbloemen en margrieten) die uw voortuin een fleurige aanblik en iets heerlijks te eten geven. Aan u de keuze!

Bloembollen en zaden bij Tuincentrum Vriezen in Doetinchem

Wilt u langskomen bij Tuincentrum Vriezen in Doetinchem? Wij zijn er voor u van dinsdag tot en met zaterdag. De exacte openingstijden, ook op koopzondagen, vindt u op onze contactenpagina. Het tuincentrum is goed te bereiken vanuit Doesburg en Wehl. En heeft u vooraf nog vragen, aarzel dan niet contact met ons op te nemen. Wij begroeten u graag binnenkort in ons tuincentrum in Doetinchem. 

 

Bekijk meer productgroepen in de categorie Tuinplanten