Kerstbomen

Er gaat niets boven een echte kerstboom! De heerlijke frisse geur van dennennaalden brengt die ultieme kerstsfeer met zich mee. In ons tuincentrum in Doetinchem kunt u terecht voor echte kerstbomen in allerlei soorten en maten, vers van het land! Heeft u een grote en hoge ruimte waar u een kanjer kwijt kunt of juist een klein hoekje, waar een bescheiden boompje op een krukje komt te staan? Beide geen probleem! Bij het kiezen van een kerstboom heeft u namelijk veel keuze. Denk bijvoorbeeld aan:

 • Kerstboom met kluit: deze behoudt zijn naalden langer én kunt u na de kerstperiode in de tuin planten.
 • Kerstboom zonder kluit: deze heeft wat meer liefde nodig om zijn naalden te behouden, maar is wel voordeliger.
 • Fijnspar: deze boom ruikt heerlijk én is betaalbaar.
 • Nordmann: een kwaliteitsboom in een strakke kegelvorm die niet snel zijn naalden verliest.

Onze enthousiaste medewerkers van ons tuincentrum helpen u graag om de perfecte boom uit te zoeken.

Kerst 2023 

Het is weer tijd om de kerstboom te versieren!

 • Controleer de lichtjes: zorg ervoor dat de kerstverlichting goed werkt voordat je begint met versieren. Het is gemakkelijker om eventuele problemen op te lossen voordat de boom volhangt.
 • Begin met de basis: plaats de slingers en basisornamenten eerst. Dit zorgt voor een gelijkmatige verdeling van decoraties over de boom.
 • Voeg persoonlijke ornamenten toe: voeg vervolgens speciale ornamenten toe, zoals zelfgemaakte of persoonlijke items die een betekenisvolle waarde hebben.
 • Laat ruimte voor de piek: zorg ervoor dat je de top van de boom vrijhoudt voor de piek.
 • Stap achteruit en bekijk het geheel: bekijk de boom regelmatig van een afstand om te zien of de decoraties gelijkmatig zijn verdeeld en of er aanpassingen nodig zijn.

Wat is de juiste maat voor de kerstboom?

 • Meet de beschikbare ruimte: voordat je een kerstboom koopt, meet de hoogte van het plafond en de beschikbare ruimte waar je de boom wilt plaatsen. Zorg ervoor dat er voldoende ruimte is tussen de top van de boom en het plafond.
 • Houd rekening met de stam: denk ook aan de breedte van de boom, vooral als je beperkte vloerruimte hebt. Zorg ervoor dat de stam van de boom goed in de standaard past.

Bekijk ook onze kunstkerstbomen

GRATIS Chrysal Tree food

Bij aankoop van een gezaagde kerstboom, krijgt u een gratis Chrysal Tree food van ons, die ervoor zorgt dat de boom langer houdbaar blijft. Niemand zit natuurlijk te wachten op een huis vol met naalden, waarbij de stofzuiger overuren draait... Met onze Chrysal tree food en regelmatig een flinke scheut water, houdt een gezaagde boom het aardig goed uit! U ontkomt natuurlijk niet aan wat minimale naalduitval, maar met de juiste verzorging is dit gelukkig wel redelijk in toom te houden!

'Wist u trouwens dat wij de kerstboom altijd netjes voor u inpakken én in de auto leggen? Zo maken wij het u graag gemakkelijk!'

Kerstboom kopen Doetinchem

Alle kerstbomen komen uit onze eigen kwekerij. Zo weten wij zeker dat we u de beste kwaliteit verkopen! De service die veel van onze klanten waarderen is dat wij de kerstboom zonder problemen bij u in de auto leggen of zelfs bij u thuis brengen in Doetinchem. Wij maken het kopen van een kerstboom graag gemakkelijk voor u!

Kerstboom kopen? Tuincentrum Vriezen is uw kerstboomspecialist! 

Sfeerimpressie kerstbomen afdeling

 

Bekijk meer productgroepen in de categorie Kerst